Gehaakt Keycord| Crochet Keycord

18:31

Voor mijn werk is het handig dat ik d.m.v. een keycord mijn sleutel en pasje bij de hand kan houden. Anders verlies ik hem snel of raak hem gewoon kwijt. Echter de standaard gebruikte vind ik niet altijd even leuk. Dus bedacht ik om er zelf 1 te haken. In mijn 'bollendoos' vond ik nog mooi  garen zonder doel en deze heb ik gebruikt voor het keycord.

Het enige 'nadeel' aan het keycord is dat ik het niet zomaar los kan maken. Eigenlijk had ik het sluitstuk van een doorsnee keycord moeten nemen en daar door heen moeten haken, zo zou ik hem dan in mijn nek kunnen openen en sluiten.
Nu moet ik hem helemaal over mijn hoofd doen... :-)Patroon
Toer 1: haak 9 lossen gehaakt, haal deze door een pasjes houder/ sleutelhanger. Deze lossen ring sluiten d.m.v. een hv.
Toer 2: 1 losse (deze telt niet mee, maar is een keerlosse) Haak 6 vasten .
Toer 3: Herhaal toer 2 net zo lang totdat je de gewenste lengte hebt bereikt. (pas hem tussen door om je nek en merk zelf wat je een prettige lengte vind.)

Afwerking:
Tot slot het uiteinde van je haakwerk d.m.v. halve vasten in de lossen lussen van het begin van de toer vasthaken.
Hecht draden af en werk draaduiteinden weg.
Je keycord is klaar. Je kunt het keykoord desgewenst opleuken met gehaakte bloementjes. Het patroon van dit bloementje vind je hier

Veel plezier met je keycord!

You Might Also Like

0 reacties

Advertise

Like us on Facebook