Diepe Chevron baby deken| Deep Chevron babyblanket

21:16Op 6 Juni 2016 is mijn oudste zus (ik heb er nog 4 :-) ) uitgerekend van haar 4 kindje. Erg leuk weer! Van deze zus werd ik ook als eerste tante; destijds was ik 15. Wat was ik toen blij! Vond dat zo bijzonder! Tenslotte ben ik zo ongeveer de jongste en op je 15e maak je de komst van een baby op een andere manier mee dan wanneer je 7 bent. Ondertussen ben ik bijna 27 en heb ik zelf ook twee prachtige dochters in mijn armen mogen sluiten. Met de komst van dit kindje zal ik 11 ‘tante zeggertjes’ hebben!

Ik kan mij nog herinneren dat ik vroeger voor deze zus een sjaal wilde breien. Begonnen ben ik wel, maar ik eindigde met meer steken dan ik startte en dat demotiveerde mij toen zo dat ik stopte. Maar nu mag ik haar toch iets handgemaakts gaan geven. Geen sjaal die uitloopt en nooit afkwam, maar deze prachtige baby deken! Hij is volledig af en ik kan niet wachten tot ons nieuwe nichtje of neefje in het wiegje ligt onder dit dekentje.

De kleuren heb ik samengesteld a.d.h.v. een uil die ze al cadeau heeft gehad van mijn andere zus. Mintgroen, grijze en beige. Ik gebruikte van het merk Katia de 'Mississippi 3'.Op een bepaalde manier lijkt de kleur grijs een beetje roze, maar het is toch echt grijs!
De steek die ik heb gebruikt heet 'Diepe chevrons'en staat beschreven in 'De Haak Bijbel'. Het duurde even voor ik echt de steek zo doorhad dat er ook lengte werd gecreëerd. Dit kwam omdat hij erg opkrulde. Ik dacht dat ik niet goed ging, dus haalde ik het weer uit en startte opnieuw… Wat dat betreft ben ik behoorlijk gegroeid, ik geef niet op en trek het gewoon uit en begin net zo vaak opnieuw tot ik het vertrouwen heb dat het goed gaat!

Sowieso merk ik dat het beter is om met een grotere naald te startten; dan kan ik de eerste toer veel makkelijker en luchtiger opzetten. Maar dit patroon krult dus sowieso wat om wanneer je hem gaat haken, dus laat, wanneer je dit patroon ook volgt, je dat niet tot de beslissing laten komen om meerdere malen opnieuw op te zetten…. Dat deed ik dus wel…. :-o
Met het eind resultaat ben ik uiteindelijk tevreden.
Oordeel zelf maar wat je ervan vind! Misschien inspireert het je om ook met dit patroon een dekentje te haken!Liefs!
ZusjeKnus


***English***

On June 6 my eldest sister (I have 4) runs her pregnancy to 40 weeks from its fourth child.  Again we are full of expectations! These sister I was first aunt; at that time I was 15 and so happy! Felt so special! Finally, I am just about the youngest, at fifteen I was conscious about the arrival of a baby, than when I was seven Meanwhile, I 'm almost 27 and I also may close two beautiful daughters in my arms.
With the arrival of this child , I will have eleven cousins!


I can still remember that i used for this sister wanted to knit a scarf.
I started, but ended up with more stabbing than i started.It was so demoralizing, so i stopped.
Now i would like to give her something handmade that i've actually completed!
This time no scarf, but this beautiful baby blanket! He is completely and i can not wait for our new niece or nephew in the bed underneath this blanket!

The colors I used are appropriate to an owl that she had been present from another sister. Mint green , gray and beige. I used the Katia brand 'Mississippi 3'. In a way the color gray looks a little pink , but it's really gray!


The stitch that I have used is called 'Deep chevrons’ and is described in the book " Hook Bible’. It took a while before I realized the lurch. Therefore it took quite a while before I could really work on. The reason it took so long was that the work curled up and therefore I thought I was doing it wrong, so I took it out and started again... In that respect, I've grown pretty , I do not give up and pull it off and start as often again until I am confident that it is going well!

Anyways I feel that it is better to be started with a bigger needle . Then I set up the first row much easier and lighter.
With the end result I 'm finally satisfied .
Judge for yourself what you think ! Maybe it inspires you to also crochet a blanket with this pattern!

With love,
ZusjeKnus
You Might Also Like

0 reacties

Advertise

Like us on Facebook