Gebreide muts| Knitting hat

11:21

***Scroll down for the English text***

Ja ja! Ondertussen heb ik al twee mutsen...gebreid! En ik vind het wel leuk ook! Dus dat betekent dat er voor 2017 nog meer mogelijkheden zijn met wol! Nog meer prachtige spullen maken met van die prachtige gekleurde bolletjes!
Natuurlijk moet ik nog best door oefenen om steeds meer handigheid te krijgen...! Ooit wil ik zo'n mooi Noors motiefje kunnen breien...Wat vind ik dat mooi!!
Nu heb ik een mutje voor mijn dochtertje bij de sjaal waar ik eerder over schreef. Dat kun je hier lezen. En nu ook één voor mezelf!Kun jij ook breien? Ik kon breien doordat ik dit vroeger op school en van mijn moeder had geleerd, maar dan ook echt alleen recht en averecht. Voordat ik ging haken heb ik ook eens een hoofdband met kabels gebreid en nu dus twee mutsen. Wanneer ik het even niet wist, bijvoorbeeld een gevallen steek weer oppakken en afkanten, zocht ik op wolplein een video op, die het mooi liet zien: echt een aanrader!

Hoe waren jou feestdagen? Bij mij niet zo heel leuk... eerste kerstdag de jongste een verbrand handje, in de nacht werd de oudste zo ziek dat we om 4:00 bij de HAP zaten: beginnende oorontsteking en vrijdag voor oudejaarsdag lag ik op bed met net geen 40 koorts.... Uiteindelijk zette de oorontsteking van de oudste door en die heeft twee ontstoken oren... :-(
Maar we hebben heel knus op de bank gehangen, chocolade melk gedronken en Netflix gekeken. Daarnaast zorgde mijn man heel goed voor ons! Dus nu hij sinds gisteren ziek is, loop ik weer met thee ;-) Ja...normaal heb ik nooit wat, maar nu was het éën groot feest met alle slingers en ballonnen van het ziek zijn erbij!

L
iefs,
ZusjeKnus!

***English***

In the meantime,i have two hats ... knitted!! And I think it's so fun too! So that means there are more opportunities with wool/ yarn for 2017! Make more wonderful things with those beautiful colored balls! Of course I still practicing to get more and more skill ...!
Someday I want to be able to knit such beautiful norwegian motif ...I love that kind of  patterns!
Now I have a hat for my daughter and one for myself!

Can you knit? I could knit this because I had once learned in school and from my mother, but only the base stabbing. Before I went crochet I also have a headband knitted with cables and now also two hats. When I  was knitting, and i just did not know how to proceed, for example, a dropped stitch resume and chamfering, I searched a video that showed how to do: really recommended!

How were your holidays? In my house not very nice ... Christmas Day, the youngest a burned hand, at night the eldest became so ill that we around 4:00 go to the general practice center: she have a ear infection and Friday for New Year's Eve I was lying in bed with just under 40 fever ....
Eventually after a week the ear infection was not over, but were inflamed both ears. So,now she have a cure for it.
So we made it cozy with each other: hung on the couch, drank chocolate milk and watched Netflix.
My husband was very kind to us and took care of us really well!! So now he's sick since yesterday, I walk with tea for him <3 ;-) Yeah ... normally I never bit, but now it was a big party with all the garlands and balloons from being sick there!

With Love,
ZusjeKnusYou Might Also Like

8 reacties

 1. He bah, zoveel zieken bij jullie! Beterschap voor jullie allemaal!
  De musten zijn erg leuk geworden zeg! Ik kan ook breien en leerde dat vroeger van mijn zussen en later via viedo's ook. Maar bij mij blijft het vaak bij simpele technieken, haha. Ik kan een heeel klein beetje fair isle breien :)
  Ben benieuwd naar jou wbreiprojecten voor dit jaar!

  Liefs Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij maakt al prachtige breiwerken! En wie weet wat voor jou 2017 ook gaat brengen! Wat leuk dat jou zussen dit je geleerd hebben! Video's vind ik zelf heel fijn om te gebruiken!

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   Liefs Marijke

   Verwijderen
 2. Wat een pech met dat ziek zijn, beterschap! 2017 kan nu alleen maar beter worden :-)
  Super van je mutsen, ik leerde ook breien op school en van mijn mama, en ik heb wel eens een kussen gebreid met een Noors motief, maar het ging zo traag vooruit :-)
  Ben wel benieuwd naar jouw breicreaties hoor!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou echt peg he! Hopelijk volgende vakantie een betere (in de letterlijke zin van het woord) vakantie!
   Ow wat leuk! Ja ik kan mij inderdaad voorstellen dat met het wisselen van het draad, dat dit behoorlijk tijd in beslag kan nemen...! Maar goed, training van het geduld ;-)

   Dankjewel voor je leuke reactie!

   Verwijderen
 3. Hè wat een pech, en dat juist in de vakantie en feestdagen tijd... :( Beterschap en hopelijk zijn jullie er dan weer heel lang vanaf!
  Ik kan de slag van breien nog maar niet te pakken krijgen. Ik hou het bij haken denk ik. Heb het afgelopen jaar 2 of 3 breiwerkjes geprobeerd maar het is niet echt mijn ding. Jouw mutsen zijn leuk! Succes met je plannen om meer te gaan maken!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou echt hé! Hopelijk volgende vakantie meer geluk!
   Als je al zo fijn met haken op weg bent, kan ik mij voorstellen na een aantal niet geslaagde brei beginsels, je het bij het haken blijft houden!

   Dankjewel!

   Verwijderen
 4. Mooi gebreid zeg! Ik doe het je niet na. Ik heb ook ooit op school leren breien, maar ik was er niet zo een held in. Zo een Noors motiefje lijkt me inderdaad ook wel heel gaaf als je dat kan breien.
  Fijn weekend!
  Groetjes Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Lisa! Wie weet kun je ooit ook nog gaan breien ;-)
   Die Noorse printen zijn voor mij nu ook nog ver weg hoor hihi!

   Verwijderen

Advertise

Like us on Facebook