Pattern crochet basket|| Patroon gehaakte bloempot mandjes.

12:44***Scroll down for the english version***

Een paar weken geleden haakte ik dit mandje. Van een aantal jaren geleden had ik dit textiel garen nog liggen. Met het garen heb ik destijds het haken grofweg onder de knie gekregen. Het grove garen en de grote haaknaald nmr 10 hielpen mij destijds om de steken goed te zien en het haken te leren. Het was een grote zak geworden, destijds met het idee dat het een box zak zou worden. Hoewel hij er groot genoeg voor was, heb ik hem nooit als box zak gebruikt.
Ik ben al een tijd bezig om het garen wat er ligt een nuttige bestemming te geven en dit wilde ik nu ook doen met dit textile garen. Nu dacht ik, ik haak er mandjes van. Toen de mandjes klaar waren, zag ik mijn bloempotten en toen ik deze erin zette, vond ik deze er zo leuk uitzien...!
Grappig hoe je, zonder echt een doel, nu zulke leuke om gehaakte bloempotten hebt!

Op Facebook kreeg ik een aantal keer de vraag of ik het patroon ook heb. Het patroon heb ik, maar heeft ook tijd nodig om uitgewerkt te worden tot een patroon dat jij ook kan begrijpen. :-) Ik maak tijdens het proces altijd aantekeningen. Maar denk ook vaak: 'dat onthou ik wel'. En dat is niet altijd zo ;-) Daarnaast is de video kaart van mijn PC stuk, nog geen jaar oud...balen zeg! Hierdoor moet ik op andere manieren mijn blogbericht en patroon uitwerken. Daardoor is het wat stiller van mijn kant...! Op dit moment is hij retour gezonden naar de fabriek en ik hoop dat ik hem snel gerepareerd terug heb!
Om het patroon te checken, haakte ik er daarom nog 1; dit keer met wit textiel garen. Dit textiel garen was iets dikker, maar wel ook op naald 10 gehaakt. Bij de witte versie koos ik voor een iets makkelijkere versie. Bij de roze mandjes heb ik het patroon, wat je aan de zijkant ziet, ook al aan de onderkant gebruikt. Echter is dit wat moeilijk om duidelijk in het patroon te omschrijven en daarom heb ik in het patroon voor jou de onderkant beschreven met gewoon stokjes, en de zijkant het leuke patroon wat je op de foto kunt zien!

Mijn bloempotten met een doorsnede van 19,5 cm passen er perfect in! Dit staat niet in de patroonbeschrijving, maar is natuurlijk handig om te weten.


Hoewel ik de mand nog een keer heb gemaakt, met het idee om een zo goed mogelijk patroon aan te leveren, kan er misschien toch nog een foutje inzitten. Wil je het mij dan laten weten? Dan kan ik het aanpassen!

Liefs,
ZusjeKnus!


***English***

A few weeks ago, I hooked those nice baskets! Several years ago I bought this yarn. I learned how to hook with this big textile yarn. The coarse yarn helped me to see the stitches well. Then I made a bag of it. I wanted to use this for the box. It would be nice to put there in the children's toys. I made the bag. But I did not used it for that purpose.


For a long time I'm working to give my wool and yarn a good destination. And that's why I pulled out the work and started crocheting these baskets. When one basket finished, I put one of my flower pots in it. This makes such a nice effect that I made one more and now these nice creations are in my window sill. I'm very happy with it!

On facebook I was asked several times if I had the pattern. I have, but I also need time to work this out! Usually I made notes during the process. But you must be able to understand this too!
That's why I hooked another basket. I made this bottom more simple than the first version.

I translate it also in English.
So here is the link

Please note me when you see a mistake!!

I hope you loved the pattern..!
With love,
Zusjeknus!You Might Also Like

10 reacties

 1. Stoer en schattig tegelijk!

  Groetjes,
  Renske
  www.rennebol.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Renske,

   Precies zoals je het schrijft! Zo vind ik het nu ook en daar hou ik echt van!

   Groetjes!

   Verwijderen
 2. Ik vind het super mooi gelukt! En wat balen zeg, van je computer! Liefs Inge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Inge! Ja super balen, hij was al eer ronde weggeweest, alleen een update gekregen, daar had ik natuurlijk niets aan en ik denkt dat ze de monitor niet eens hebben aangesloten op een beeldscherm...er was niets veranderd maar de problemen waren zelf meer! Nu al drie weken weg en nog niets vernomen...hopelijk heb ik hem snel weer retour!!!

   Bedankt voor je reactie! Liefs Marijke

   Verwijderen
 3. Ik zou zeggen: Project geslaagd. Het kan zo heel goed in het interieur. Een paar jaar geleden zouden we onze neus ervoor hebben opgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja dat is met alles hé, momenten dat je het super vind en momenten dat we ons neus er voor ophalen! Wat is een mens toch veranderlijk!

   Verwijderen
 4. Ik heb net je hele blog bekeken. Mijn complimenten. Je maakt niet alleen mooie/leuke dingen maar ik heb zitten genieten hoe leuk je alles op de foto zet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de lieve reactie! Ik vind het heerlijk om een mooi plaatje te maken! Ik heb net een nieuwe camera en met een boek uit de bibliotheek probeer ik nu mijn spiegel reflex camera onder de knie te krijgen hihi

   Verwijderen
 5. Dat roze kleurt heel mooi bij het blauwgroen van de plant! Leuk patroontje!!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mooi die plant he! Vind het zo leuk dat de plant zo paarsige gloed heeft!!
   Dankjewel Sigrid, ik hoop dat jij ook van je weekend heb kunnen genieten!!

   Verwijderen

Advertise

Like us on Facebook