Gehaakte armbandje en mok| Crochet Bracelet and mug

20:37
Scroll down for the English translation

Lange/ korte projecten

Omdat bij een lang project,  bij mij de interesse ook met iedere steek wat afneemt, ben ik meestal met meerdere projecten bezig. Bij mij komt er een golf van ontspanning als ik een nieuw project start en hoe ik dit gevoel lang kan vasthouden weet ik nog niet. En bij het starten van een langdurig project, begin ik dus ook wat nieuwe korte projecten.

De euforie van en een nieuw project en de euforie van een afgerond werkje! 

Armband

Ik heb ondertussen door dat ik gewoon wat kleine tussen door wer
kjes moet doen; zoals dit armbandje. Het patroon staat in een boek 'Haken en Kleur Buiten' van Saskia Laan en Claire Boeter en is zo af! 
Bij de action kocht ik vorig jaar al eens een zakje met van die kleine bolletjes katoen garen. Dit garen gebruikte ik voor het armbandje. Toen ik van de week bij de action binnen liep, zag ik weer een nieuwe voorraad liggen in nog meer andere kleuren. Deze kon ik niet weerstaan en  heb deze ook mee genomen..!
Bij het eerste armbandje kwam ik tot de conclusie dat hij echt te groot was voor mijn wat nederige polsen. Ik haakte hem wel af, maar wist direct dat ik een wat smaller exemplaar wilde maken.
Dus uit hetzelfde boek haakte ik een smaller armbandje en deze is super en zit super en ik heb deze dus regelmatig om.


Juf en meester dag

Mijn oudste dochter heeft vakantie en zal na de vakantie naar groep 2 gaan. Zo vlak voor de vakantie hebben de kinderen een 'meester en juffen dag'. Op zo'n dag worden alle verjaardagen op één dag tegelijk gevierd. Echter de avond ervoor bedacht ik mij dat ik nog geen cadeau had voor de juf... Daarmee werd er een extra beroep gedaan op mijn creativiteit en gelukkig was ik inventief genoeg om wat in elkaar te fröbelen met de middelen die ik in huis had. De klok had namelijk al 21:00 geslagen (figuurlijk, hij tikt bij mij alleen) en dan zijn de winkels toch echt wel dicht. Ik bedacht mij dat ik de armband die voor mij te groot was, de juf misschien wel zou passen. Maar jah, zij zit misschien helemaal niet wachten op zijn gehaakt armbandje. Dus ik dacht verder na en bedacht dat juffen altijd wel thee of koffie drinken. Op Pinterest had ik al wel eens van die leuke granny's voor om een mok gezien. Zo kun je de nog hete mok wel vasthouden, zonder je handen direct te verbranden. Ik offerde een mok van mezelf ervoor op... :-) Moest er wel een bandje aan haken zodat hij goed om de mok zou passen en zorgde dat er een mooi knoop gaatje ontstond zodat hij met een houten knoopje gesloten kon worden.
En Kijk eens wat een mooi exemplaar het is geworden! 

Ik denk dat ik de rest van mijn kopjes ook zo'n leuk hoesje ga geven!

Wat vind jij? Is het een geslaagd cadeau? Heb jij ook al eens zo'n 'jasje voor om je mok' gehaakt? Of misschien hou je er wel helemaal niet van... dat kan natuurlijk ook gewoon ;-) 

Liefs, 
Zusjeknus


300 stijvolle woonmerken bij vtwonen!


***English***

Long / short projects 

When I'm busy with a long term project, then during the project  I'm also taking a lot of interest. I do not manage to stay focused... So with that reason I usually work on multiple projects. I get a wave of relaxation when I start a new project and i do not know how I can hold this feeling for a long time. So when starting a long-term project, I also start a new short project. 


The euphoria of a new project and the euphoria of a finished work!

Bracelet

I mean that, in addition to a big project, I have to make some small creations: like this bracelet.
The pattern is in the book "Haken en kleur buiten" by Saskia Laan and Claire Boeter. 
Last year I bought a bag of those little balls of cotton yarn. I used this yarn for the bracelet. When I entered the store 'the action', last week, I saw a new stock in another color. I could not resist them and took them too..! At the first bracelet I concluded that he was really too big for my humble wrists. I knew that I wanted to make a somewhat smaller bracelet. So from the same book I hooked a smaller bracelet and this one is beautiful and fits perfectly!Teacher day

After the summer holiday, my oldest daughter will go to the next class. Just before the holiday, the kids have a 'teacherday'. On this day all birthdays of the teachers, will be celebrated in one day at a time. However, the evening before, I realized that I had no gift for the teacher. This made my creativity more appealing and fortunately I was inventive enough to mingle with the resources I had at home. The clock had been hit by 21:00 (figuratively, it tickles me alone) and then the shops are really close. I thought i could give the bracelet that is too big for me. But then she should like them. Because i did not know this, I had to do something different with the bracelet. And thought; 'erverybody drinks tea or coffee'.
At Pinterest I had seen some of those nice granny's for a mug. This way you can hold the still hot mug without burning your hands immediately. I offered a mug of myself ... :-) Had to tie a strap so that he would fit the mug well and made a nice button hole so that it could be closed with a wooden button.

And look what a beautiful version of the first so boring mug!

I think I'll give the rest of my cups such a nice cover!

What do you think? Is it a successful gift? Have you ever made such a jacket for your mug? Or maybe you do not like it at all ... that is also possible ;-)

With Love, 
Zusjeknus!

You Might Also Like

10 reacties

 1. Wat een gezellig cadeautje is het geworden!
  De armband past goed bij je slanke polsen, mooie kleuren heb je er voor gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gehaakt armbandje..en die mok is ook heel leuk geworden..meerdere keren al aan zoiets begonnen maar meestal haal ik het toch weer uit..misschien deze eens proberen..ziet er leuk uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha herkenbaar gevoel dat je helemaal happy wordt van het beginnen aan een nieuw patroon. Alleen heb jij dan niet als je dan ergens anders aan gaat beginnen dat het oude nooit meer af komt? Ik heb zo een paar projectjes liggen namelijk.
  Dat armbandje lijkt me prettig zitten. Leuk idee.
  Groetjes Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nooit gemaakt, zo'jasje voor een mok, maar het ziet er wel heel leuk uit. En ik denk ook dat het een origineel kadootje is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It is a lovely and definitely successful gift!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk armbandje en een tof cadeautje voor de juf! Ook hier komt er een gehaakte cadeautje voor de juf. :-)
  Ik heb precies hetzelfde met omvangrijke projecten, heb ook altijd behoefte aan wat afwisseling. En als er een te lang blijft liggen, dan haal ik het uiteindelijk vaak weer uit. Blijkbaar is het dan niet leuk genoeg om af te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk cadeautje voor de juf!
  En armbandjes kun je nooit genoeg hebben. Jij bent een mooie exemplaar rijker.
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Marijke! Ik ben zelf juf en ik zou het een superleuk cadeautje vinden! Heerlijk, iets zelfgemaakts, en het ziet er heel mooi uit! Ik ga er zelf eentje maken, over twee weken, als de zomervakantie begint...
  Groetjes van Marjet🍒!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee om zo'n mok cadeau te doen! Hij staat ook al een tijdje op mijn lijstje, lijkt me heel handig. Misschien een leuk projectje voor de herfst :-) Je armbandje is ook heel leuk geworden! Dat boek heeft mijn moeder ook, toch maar weer eens in spieken!

  BeantwoordenVerwijderen

Advertise

Like us on Facebook